Svt cementa

Cementa vill få nytt tillstånd – viktigt ur beredskapssynpunkt

Cementa vill få nytt tillstånd – viktigt ur beredskapssynpunkt | SVT Nyheter

28 okt. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Idag inleddes ett nytt kapitel när det gäller Cementas kalkbrytning på Gotland. Mark- och miljödomstolen håller förhandling måndag till torsdag för att sedan ta ställning till om bolaget ska få fortsätta att bryta kalk de kommande fyra åren.

Nu ska domstolen avgöra Cementas framtid på Gotland

Nu ska domstolen avgöra Cementas framtid på Gotland | SVT Nyheter

23 okt. 2022 — Cementas har ansökt om att få fortsätta sin kalkbrytning i Slitetrakten i fyra år till. … Cementa är Sveriges största producent av cement.

Cementas har ansökt om att få fortsätta sin kalkbrytning i Slitetrakten i fyra år till. På måndagen startar huvudförhandlingarna i Mark- och miljödomstolen.

Domstolen: Cementas kalkbrytning på Gotland får fortsätta

Domstolen: Cementas kalkbrytning på Gotland får fortsätta | SVT Nyheter

13 dec. 2022 — Den 6 juli 2021 avvisade Mark- och miljööverdomstolen Cementas ansökan om ett nytt 20-årigt tillstånd för kalkstensbrytning i Slite på Gotland.

Cementa får fortsätta bryta sten i sina kalkbrott på Gotland, meddelar mark- och miljödomstolen.

Cementas tillstånd var lagligt – SVT Nyheter

Cementas tillstånd var lagligt | SVT Nyheter

7 dec. 2022 — Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att det tillfälliga tillstånd att bryta kalk som Cementa fått är lagligt.

Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att det tillfälliga tillstånd att bryta kalk som Cementa fått är lagligt. Det var den förra regeringen som gav företaget tillståndet för att inte riskera brist på kalk. Fyra miljöorganisationer överklagade beslutet.

Naturvårdsverket överklagar inte Cementa-dom – SVT Nyheter

Naturvårdsverket överklagar inte Cementa-dom | SVT Nyheter

3 jan. 2023 — Naturvårdsverket är nästa instans att inte överklaga det tillstånd som Mark- och miljödomstolen meddelade Cementa i december.

Naturvårdsverket är nästa instans att inte överklaga det tillstånd som Mark- och miljödomstolen meddelade Cementa i december. Detta gällande kalkstensbrytning på Gotland.

Cementa kritiserar planer på nytt Natura-2000 område vid …

Cementa kritiserar planer på nytt Natura-2000 område vid Gotlandskusten | SVT Nyheter

5 jan. 2023 — SVT Nyheter Öst har sökt Cementa som avböjer att kommentera ärendet vidare. Cementa meddelade i våras att man kommer att fortsätta med planerna …

I en skrivelse till regeringskansliet kritiserar Cementa planerna på ett nytt Natura-2000 område som sträcker sig i havet längs hela Gotlands östra kust.

Kampen om kalket på Gotland – SVT Nyheter

Kampen om kalket på Gotland | SVT Nyheter

3 jan. 2023 — Cementa fick i början på 2020 tillstånd att fortsätta bryta kalk i 20 år vid Slite på Gotland. Men beslutet överklagades och från 1 november …

Cementa fick i början på 2020 tillstånd att fortsätta bryta kalk i 20 år vid Slite på Gotland. Men beslutet överklagades och från 1 november får företaget nu inte bryta kalk.

MSB: Cementa viktigt för totalförsvaret – SVT Nyheter

MSB: Cementa viktigt för totalförsvaret | SVT Nyheter

15 dec. 2022 — Öst. Cementas kalkbrott vid File Hajdar. Foto: Patrik Widegren /SVT …

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) konstaterar att bergtäkterna Filehajdar, Västra Brottet, transportvägen mellan bergtäkterna samt Cementas anläggning i Slite på Gotland är viktiga för totalförsvarets civila del.

Forskare: Därför är Sverige beroende av Cementa | SVT Nyheter

21 sep. 2021 — Bostadsbyggandet, gruvdriften och stora infrastrukturprojekt riskerar att stoppas helt om Cementas anläggning i Slite skulle stängas.

Bostadsbyggandet, gruvdriften och stora infrastrukturprojekt riskerar att stoppas helt om Cementas anläggning i Slite skulle stängas.Att få till en motsvarande importvolym beräknas ta minst två år och att starta helt nya täkter upp mot tio, enligt experter SVT har pratat med.Samtidigt pekas det på fördelar som skulle tvinga fram en materialomställning i byggbranschen.

Keywords: svt cementa